Friday, 11 January 2013

cuti-cuti kedah perlis

assalamualaikum..

halllluuuuu... ^..^ <---ini muka kami bahagia 

tahu tak sebab apa???? ahhahahaahhaahah memang "TAK TAHU" lah kan...kan...kan....sebab apa??? sebab kami tak abaq kan??? hahahahahahah!!!!

SCHUWWEETTTTTT plisss2 jangan maki kami plisssssss...hew..hew

OK!!..mula-mula.... kami nak wat ayat penghargaan kat pak kami dulu ....sebab....dengan bantuan pak kami lah encik berokband a.k.a otomen kami ni lampu biru dia terang terok sampai bisa melancarkan cahaya ala2 allspark straight ke angkasa lepas dan memberi isyarat berjaga-jaga kepada penduduk-penduduk planet cybertron  yang pada waktu dan ketika ini di jajah oleh raksasa belalang..maka dengan isyarat ini jugaklah...geng2 autobot optimus prime..bumblebee..ironhide..JAzz..posche (itupon jika dia msih idop) bergabung tenaga dengan decepticon yang di ketuai megatron serta konco2-nya ..starscreem.. frenzy.. dan bonecrusher.. untuk menentang raksasa belalang dari terus menguasai bima sakti kita ni...maka dengan itu xperlulah ultramen seven dan anak2 buahnya seperti gaia....zeus.... hikari... dan tak lupa juga kepada eksyen kamen bersusah payah melingkupkan harta benda dunia semata-mata untuk berlawan menentang raksasa belalang...hal ini kerana dengan bantuan2 para2 autobot dan decepticon.... raksasa belalang tak akan berjaya melepasi lingkaran atmosphera bumi apatah lagi ke garisan khatulistiwa kita ni... maka itu juga lah anda2 semua dapat berpesbook masupon membaca belog ni tampa rasa apa2 gegaran....nampak dak bertapa pentingnya karekter PAKMAN dalam cerita ni.....hebat kan??? mohon ampa-ampa semua kagum..

sekali lagi.... tenkiu PAKMAN..... i lebiuuuuu....muaxxx...



dan keduanya pulak kami nak say.....

 IZZAT I LEBIU!!!!... 
(separa menjerit yang diteran-teran)

haaaa... dan kenapa pulak secara tiba2 kami nak meneran...neran nih kan.....ok... cuba ampa relinkan bijik mata ampa ke kanan nmpak dak tang member2 kami tu ada maklok yang kurang seksi follow kami kat blog ni haa... dia lebih mesra dikenali dengan nama " peminat no 1 ayu" hahahahahah!!! ummmm schuweet kan??? schuweet sangat2 dan terlalulah schuweettt sampai kitew jadi  kompius gileewwww... nak terharu k nak tercarut k nak tersungkoq... setelah berabad berfikir.... kitew wat kesimpulan kitew nak terharu lah...... ummm schuweettt.....selamat kita bukan muhrim jat oooiii... klu dak abeh redut2 muka ang aku renyok-renyokkan...

seriuuss aku tengah seriuss... aku nak renyok muka ang...by the way... kiteww malueww2 hakhak!!

ok2...yang ketiga pulak kitew nak ucapkn tenkiu kepada topoiq serta rakan2 sebab membawa kami berpeleseran di sekitar kedah dan perlis ini..

ok setat dari 4 jan 2013 (jumaat)  haritu.... kami berpeleseran dengan mat topoiq...sebelum nak bercerita pasai berpeleseran tu kami nak mukadimah sedikit lah pasai mat topoiq ni....Ehem2!!mat topoiq sekarang ni dia ter-sangat2 lah kesibukkan sejak2 ada member baru ni kan... umm dia ada member international baq angggggg.... Mr. sarjun nama beliau...beliau ni telah mengiklaskan diri menerbangkan dirinya dan keluarga dari bangla ke Malaysia tuk mencari sesuap rezeki di kedai makan mak metua mak topoi kami.. alah macm kedai2 patani tu lah... mat topoiq pula keje jaga ayaq dan Mr  Sarjun ni pula wat nasi kandar... kiranya kaliborasi mereka sangat lah penting lah umpama pepatah melayu.. bagaikan isi dan kulit...

depa ni memang akrab gila....akrab yang gila2 sampai nak lintaih jalan nak beli gula....depa akan berpegangan tangan sambil main hayun2 tangan tu macam teletubies...ummm sweetttt... SCHUUWWEETT kan mat topoiiqq kami???.. sila amik dia jd duta iklan 1 Malaysia
AHHAHAHAHAHAHAHAHAH!!!

ummmm mcm abam bad kamiiiieee... <3

dak aiihh tak kata aiih kat mat topoiiq.... mat topoiq ni baguih oooo dia bawak kami p ronda2 aloq star... kami pegi beli baju baby..... schuwwet dak?? schuwweet dak?? hahahaahha kami beli baju kat anak abam kami bam bui... mat puad....


comeykan???  selambak..... timbang kilo ni untung ni... ummm masa kami nak pilih baju kat mat puad ni kami agak kekompiusan sikit nak beli saiz dia... memandangkan kami ni tak da pengalaman bersalin mahupon beranak kami kelebek2 la baju tu lelama... mat topoiq nampak mcm agak jemu sebab kami belek lama sangat astukan tetiba dia kata

"ayu..apa kata ayu ukuq baju tu dengan saiz paha ayu"

dengan muka selambernyaa... dan pada masa yang sama kami pon amik baju tu ukur di paha sendiri.. ntah la di mana kewarasan kami masa tu.. kami dah tak dapat beza antara kata2 menganjing dan kata2 penyelesaian  masalah... hummm topoiq schuweeettt!!!... dan entah la kenapa malam tu mat topoiq bawak keta sambil tersenyum......gggrrrrrr

keesokkan harinya pula.... kami dan kawan2 kami ina... atin...emi...dan naz membuat lwatan smbil belajar k gua kelam



koreakan aku??? hahahahaha.... kesah la plakkan?? AHHAHAHAHAH

nak di jadikan cerita.... kami smapai2 kami tak nampak yang ada banner dilarang malakukan sebarang aktiviti riadah kat gua kelam tu... sebab kami terlalu excited nak masuk didlam gua... tambah2 pulak kuanter pembayaran pula tak da orang dan pagar terbuka... kami pon berfikiran positive lah... kami masuk je free... buat macam gua tu bapak kiteorang yang galikan... sebelom masuk tu kami memang d sedia maklomkan yang elektrik tak da.... kami buat pengambaran entiti bukti lah dlam gua tu...


perghhhh atin ada tandukkkk


ni masa mula2 smpai... penat kut... dah la gelap.. memang mintak nyawa gak laaa...aku dah la kurang berani dengan gelap2 ni..

astu bila kami keluar balik daripada gua tu kami nak membeli ayaq... astu tiba2 kami didatangi amoi cina... dia tnya apa perasan kami apabila tak dibenarkan masuk kedalam gua tu... kami pon dengan excited ja cerita yang kami dah masuk guna lampu henfon... astu amoi tunmpka mcm tanjat.. dia tulis sesuatu dlam tulisan mandrin... aku dah cuak dah... aku pon wat ramah dengan makcik jaga kuanter tu.. kami tnya siapa amoi tu... rupa2nya amoi tu reporter baq ang.....trololol lah kami... kami tak puas ati lagi kami tanya lagi kat makcik tu kenapa dia mai buat penyelidikkn kat gua kelam.. astu makcik tu kata

"lah.. adik tatau k ada kes budak mati sebab terkena jangkitan kencing tikus"

bertambah trololol lah muka kami..... selamat lah kami tak p mandi lagi... kalau tidak memang kami lah mangsa seterusnya.......

malam pulak kami pekena yogking...


hewww..hewwwww cukup juah kami taim ni sebab bulyh natang ni......

ingat k hari ini bulih la nak pekena yogking lagi... tapi tak mampu sebab masa tak mngizinkan... harini kami n the power puff gegirl p cmart je... bnyak masa kami dok abeh dengan dok kelebek barang2 cmart dan try barang2 make up di watson... sampai ada kakak muka tegang mai dok sebelah aku..... aku tak perasan mula2... astu izah tarik kami suruh blah.... heww2....

kedekut gile kak tu.... dia tengok kami dengan muka tegang.... dia tengok macam kami nak p curi buah pinggang dia lagi... padahai kmi nk try eyeshadow je.... mascara.....blusher..... lipstik... celak.... bdak ttup jerawat.. tu je pon.... dekut!!...




2 comments:

  1. berbelit lidah baca bahasa utagha. hahaha. woi. jgn mandi nnt kena kencing tikuihhh haha

    ReplyDelete
  2. hahhahahaahha paham ke idakkkkkkk...... t kite wat versi perok nah.. hahha

    ReplyDelete